Trymer elektryczny FREUND, średnica noża 128 mm, ze zderzakiem głębkości oraz dźwignią start-stop.

Trymery elektryczne FREUND

Właściwy nóż pierścieniowy do każdej pracy.
Stosowane są w szerokim zakresie prac przy obróbce mięsa – od usuwania rdzenia, poprzez kontrolowane odtłuszczanie i proste odzyskiwanie mięsa z kości do zdejmowania filetów z udek kurczaków, jak również cięcia cienkich plastrów wędzonego łososia.

Najnowszy model silnika elektrycznego TM-6001 pozwala na stworzenie stanowiska pracy w dowolnym miejscu.

Istnieje również możliwość podłączenia rękojeści FREUND do silnika innego producenta – zapraszamy do kontaktu, udzielimy wszelkich informacji i zaproponujemy najlepsze rozwiązanie.

Trymery FREUND są dostępne we wszystkich średnicach: 35mm, 52mm, 69mm, 90mm, 128mm.

ZASTOSOWANIE poszczególnych średnic:

doczyszczanie ćwierci, uzysk mięsny – 128mm

wycinanie przepony po uboju – 128mm

wycinanie przepony po uboju – 90mm

doczyszczanie głów – 52mm

doczyszczanie kości, uzysk mięsny – 35mm

obróbka szynki, łopatki, schabu, ogólne odtłuszczanie – 128mm

wycinanie plastrów słoniny – 128mm

cięcie krawatów od karku – 128mm

wycinanie przepony po uboju –128mm

doczyszczanie schabu, karku, ogólne odtłuszczanie – 90mm

wycinanie przepony po uboju – 90mm

wycinanie polędwiczek na wisząco – 69mm

doczyszczanie głów – 52mm

wycinanie oka i ucha – 35mm

doczyszczanie korpusów, uzysk mięsny – 35mm

wycinanie kości udowej z udka – 35mm

doczyszczanie korpusów, uzysk mięsny – 52mm

trybowanie nogi – 35/52mm

trybowanie uda – 35/52mm

pozyskanie mięsa drobnego z podudzia indyczego – 128mm

usuwanie wąskiego paska mięsa szarego w łososiu – 35mm

obrabianie filetu, wycinanie płetw brzusznych, odtłuszczanie – 90mm

pozostałości skóry i mięsa szarego w pstrągu i łososiu – 90mm