Trymery elektryczne FREUND noże krążkowe. Możliwość podłączenia silnika elektrycznego lub pneumatycznego. Średnice ostrza 128, 90, 69, 52, 35mm.

Trymery FREUND – nowa generacja EVO3

Nowoczesny, lekki trymer z mocnym silnikiem elektrycznym, z jednoręcznym wygodnym rozłączaniem Start-Stop przy rękojeści oraz elastyczną osłoną linki napędowej. Idealne narzędzie do odtłuszczania m.in. szynki, łopatki, oczyszczania m.in. kości wołowych, cięcia plastrów łososia. Szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym w rozbiorze oraz obróbce mięsa.

✓ zintegrowane podparcie na kciuk dla prawo- i leworęcznych
✓ poprawiona ergonomia dzięki doskonale wyważonej rękojeści
✓ wygodne jednoręczne załączanie Start-Stop przy rękojeści oraz niska waga znacznie obniża zmęczenie dłoni
✓ bardziej elastyczna osłona linki napędowej oraz antypoślizgowy uchwyt usprawniają manewrowanie
✓ łatwy montaż i demontaż noża, prowadnicy
✓ opcjonalnie: ze smarownicą membranową, ze smarowniczką nypel, z paskiem mocującym do dłoni,
wszystkie opcje łatwo montowalne pomiędzy głowicą a uchwytem
✓ wersja BEZ SMAROWANIA znacząco redukuje możliwe ciała obce oraz zanieczyszczenia
✓ ulepszony układ napędowy zapewnia beznaprężeniowe połączenie silnika i rękojeści dla lepszej żywotności
✓ niskie koszty konserwacji dzięki wysokiej jakości komponentom o niskim zużyciu

Trymery FREUND są dostępne we wszystkich średnicach: 35mm, 52mm, 69mm, 90mm, 128mm.

ZASTOSOWANIE poszczególnych średnic:

doczyszczanie ćwierci, uzysk mięsny – 128mm

wycinanie przepony po uboju – 128mm

wycinanie przepony po uboju – 90mm

doczyszczanie głów – 52mm

doczyszczanie kości, uzysk mięsny – 35mm

obróbka szynki, łopatki, schabu, ogólne odtłuszczanie – 128mm

wycinanie plastrów słoniny – 128mm

cięcie krawatów od karku – 128mm

wycinanie przepony po uboju –128mm

doczyszczanie schabu, karku, ogólne odtłuszczanie – 90mm

wycinanie przepony po uboju – 90mm

wycinanie polędwiczek na wisząco – 69mm

doczyszczanie głów – 52mm

wycinanie oka i ucha – 35mm

doczyszczanie korpusów, uzysk mięsny – 35mm

wycinanie kości udowej z udka – 35mm

doczyszczanie korpusów, uzysk mięsny – 52mm

trybowanie nogi – 35/52mm

trybowanie uda – 35/52mm

pozyskanie mięsa drobnego z podudzia indyczego – 128mm

usuwanie wąskiego paska mięsa szarego w łososiu – 35mm

obrabianie filetu, wycinanie płetw brzusznych, odtłuszczanie – 90mm

pozostałości skóry i mięsa szarego w pstrągu i łososiu – 90mm